Švieži topinambai skoniu primena riešutus, taigi puikiai tinka salotoms, tačiau aš dažniausiai juos naudoju kaip pavakarių užkandį.
Topinambų ir ridiko salotos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g topinambų
- 100 g baltojo ridiko
- 1 a.š. linų sėmenų sėklų
- 1 a.š. linų sėmenų aliejaus
- 1 a.š. citrinos sulčių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Nuplauname daržoves ir nuskutame ridiką. Topinambų skusti nebūtina.
- Sutarkuojame daržoves šiaudeliais.
- Sutriname linų sėmenis, kad geriau pasisavintumėme.
- Pašlakstome citrinos sultimis, aliejumi, gardiname prieskoniais. Viską sumaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 67mgKalis: 901mg (45%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 31µg (4%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 160mg (23%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 0.5mg (5%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Jolanta Kardelytė