Pilno grūdo miltuose gausu vitaminų, skaidulų, mineralinių medžiagų. Tokius miltus reikėtų rinktis ne tik norintiems numesti svorio, bet ir besirūpinantiems savo sveikata.
Traškūs pilno grūdo miltų kūčiukai su ruduoju cukrumi
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 250 g pilno grūdo miltų
- 130 ml šilto vandens
- 10 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
- 2 v.š. cukraus rudojo
- 1 v.š. aliejaus
- 25 g aguonų
- žiupsn. druskos
Paruošimas
- Į šiltą vandenį suberiame cukrų, sudedame mieles ir viską išsukame, kol mielės ištirpsta.
- Miltus išsijojame į skystą masę, suberiame druską ir užminkome tešlą. (Minkyti tešlą rankomis užtrunka apie 10 minučių).
- Supilame aliejų ir aguonas ir dar kartą paminkome.
- Uždengiame ir leidžiame tešlai pakilti dvigubai.
- Pakilusią tešlą padaliname į 4 dalis ir kiekvieną suformuojame į virveles.
- Supjaustome 1 cm gabaliukais.
- Kepimo skardas išklojame kepimo popieriumi ir sudedame kūčiukus. Pašauname į 180 laipsnių orkaitę, kepame apie 15 –20 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 92kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 3gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gNatris: 4mgKalis: 18mg (1%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 24mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 17µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 6mg (2%)Fosforas: 19mg (3%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Dalia Matjod