Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė

Užtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliaropė, ropė ar kitomis, kurias turite šaldytuve. Recepto autorė – Rasa. Labai skani ir greitai paruošiama užtepėlė, rašo nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
00 balsų
Kategorija Užtepėlės
Išeiga 1
Kalorijos 317.3 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g baklažanas
  • 20 g saliero gumbas
  • 80 g cukinijos
  • 30 g saulėgrąžos
  • 10 g česnakas
  • 10 g aliejus
  • 1 g druska

Paruošimas
 

  • Nulupame baklažano odą ir supjaustome jį riekelėmis.
  • Saliero gumbą supjaustome mažais kubeliais.
  • Cukiniją susmulkiname stambesniais gabaliukais.
  • Visas supjaustytas ir padruskintas daržoves patroškiname su trupučiu aliejaus. Daržovės turi suminkštėti.
  • Jei norisi aštresnio skonio, česnaką dedame netroškintą.
  • Saulėgrąžos, kurios gali būti ir pakepintos, sumalamos iki miltų.
  • Pakepintas daržoves ir saulėgrąžas sudedame į smulkintuvą ir viską sumalame iki kreminės masės (turi gautis tepama masė). Skanaus.

Maistinė vertė

Kalorijos: 317.3kcal (16%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Diabetic
Gaminimo būdas: Troškinta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!