
Užtepėlę galite tepti ant duonos arba valgyti su daržovių pagaliukais: morka, kaliarope, rope ar kitomis, kurias turite šaldytuve.
Troškintų daržovių ir saulėgrąžų užtepėlė
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g baklažano
- 80 g cukinijos
- 30 g saulėgrąžų
- 20 g saliero gumbo
- 10 g česnako
- 10 g aliejaus
- 1 g druskos
Paruošimas
- Nulupame baklažano odą ir supjaustome jį riekelėmis.
- Saliero gumbą supjaustome mažais kubeliais.
- Cukiniją susmulkiname stambesniais gabaliukais.
- Visas supjaustytas ir padruskintas daržoves patroškiname su trupučiu aliejaus. Daržovės turi suminkštėti.
- Jei norisi aštresnio skonio, česnaką dedame netroškintą.
- Saulėgrąžos, kurios gali būti ir pakepintos, sumalamos iki miltų.
- Pakepintas daržoves ir saulėgrąžas sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir viską sumalame iki kreminės masės (turi gautis tepama masė). Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 105kcal (5%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 3gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 139mgKalis: 226mg (11%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 83µg (10%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 18mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 41mg (11%)Fosforas: 88mg (13%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Rasa. Nuotraukos autorė Giedrė Renevė