
Šis varškės patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei bei gali būti naudojamas kaip užtepėlė. Ir paprasta, ir skanu…
Varškė su agurkais ir kefyru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g varškės 9 proc. riebumo
- 100 g agurkų
- 30 g kefyro 2,5 proc. riebumo
- 10 g krapų
- 0,5 g druskos
- 0,2 g pipirų
- 0,2 g persilado prieskonių
Paruošimas
- Nupjauname agurkų galus, sutarkuojame stambia burokine tarka arba šiaudeliais.
- Sumaišome varškę su agurkais, kefyru, smulkintais krapais bei prieskoniais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 215kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 13gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 9gCholesterolis: 55mgNatris: 430mgKalis: 105mg (5%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 453µg (57%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 393mg (49%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 9mg (2%)Fosforas: 11mg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė