Ar žinojote, kad žiediniuose kopūstuose ypatingai gausu vitamino K, kuris didina atsparumą infekcijomis, dalyvauja organizmo regeneracijos procesuose ir palaiko kaulų stiprumą
Varškė su keptu žiediniu kopūstu ir paprika
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 140 g varškės
- 90 g kalafioro
- 50 g vyšninių pomidorų
- 40 g paprikos
- 5 g alyvuogių aliejus ypač tyro
- provanso žolelių pagal skonį
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Į varškę beriame druskos, provanso žolelių ir kmynų, išmaišome.
- Varškę dedame į foliją kartu su kalafiorais, vyšniniais pomidorais ir paprika. Galima dėti ir kitokių daržovių.
- Viską pašlakstome alyvuogių aliejumi, suvyniojame į foliją ir kepame orkaitėje apie 30 min., 180 laipsnių temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 226kcal (11%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 18gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 24mgNatris: 515mgKalis: 616mg (31%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1731µg (216%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 106mg (133%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 163mg (20%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 96µg (48%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 289mg (41%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene
manau , man sis variantas tinkamas, nes varske – mano religija ne dienos be jos, o vakarienei sitas derinys visai geras