Varškė yra baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. Varškės baltymai yra ilgo veikimo, todėl juos galima galima valgyti ir vakare.
Varškės apkepas su kokosų ir migdolų miltais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 kg varškės
- 4 kiaušinių
- 1 banano
- 3 v.š. kokosų miltų
- 3 v.š. migdolų miltų
- 50 ml kefyro
- 10 g juodojo šokolado
Paruošimas
- Varškę, kiaušinius, kefyrą, bananą dedame į indą ir sutriname trintuvu.
- Į masę įmaišome miltus.
- Viską sudedame į kepimo indą.
- Sudedame juodojo šokolado gabaliukus.
- Kepame orkaitėje, apie 30-40 min., 180 laipsnių, kol gražiai apskrunda.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 273kcal (14%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 24gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 139mgNatris: 579mgKalis: 296mg (15%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 422µg (53%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 0.3µgKalcis: 175mg (22%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 333mg (48%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Ernesta Rakauskiene