Varškė puikiai numalšina alkį, tačiau turi labai mažai kalorijų – 100 g varškės turi vos 156 kcal, taip pat joje gausu kalcio ir fosforo.
Varškės apkepas su obuoliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 350 g varškės, 9 proc. riebumo
- 2 obuolių, vidutinio dydžio
- 2 kiaušinių
- 4 v.š. avižinių miltų, pilno grūdo
- 50 g sviesto
- 2 v.š. kokosų gėrimo
- 1 v.š. agavų sirupo
- 0,25 a.š. kepimo miltelių
Paruošimas
- Varškę pertriname šakute, sudedame tarkuotą sviestą ir gerai sumaišome.
- Į masę supilame išplaktus kiaušinius, agavų sirupą, miltus su kepimo milteliais.
- Vieną obuolį sutarkuojame stambia tarka ir dedame į tešlą. Supilame kokosų gėrimą, gerai viską išmaišome.
- Kepimo formą patepame sviestu. Sudedame pusę tešlos masės, ant jos dedame kitą obuolį, plonom riekutėm pjaustytą ir ant viršaus supilame likusią tešlą. Masė bus gana tiršta.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 256kcal (13%)Angliavandeniai: 25gBaltymai: 11gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 99mgNatris: 2437mgKalis: 204mg (10%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 482µg (60%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 0.4µg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 1253mg (157%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 622mg (89%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė