Varškė yra baltyminis produktas, kurio naudingąsias medžiagas organizmas įsisavina geriau nei mėsos ar žuvies. Varškės baltymai yra ilgo veikimo, todėl juos galima galima valgyti ir vakare. Pavalgius, net ir miego metu, raumenys bus aprūpinami baltymais.
Varškės apkepas su žalumynais ir mocarelos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 50 min.
Iš viso 1 hour 5 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 445 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g varškės 9 % riebumo
  • 1 kiaušinio
  • 20 g mocarelos sūrio
  • 20 g avižinių dribsnių maltų
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 g kepimo miltelių
  • žalumynų, šviežių, mėgstamų, pagal skonį (tinka krapai, petražolės ir kt.)
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • lydyto sviesto, kepimo formos patepimui

Paruošimas
 

  • Varškę sudedame į sietelį, prispaudžiame ir paliekame, kad nuvarvėtų skystis.
  • Tuomet pertriname varškę per sietelį.
  • Kiaušinio trynį atskiriame nuo baltymo ir trynį ištriname su varške.
  • Baltymus su žiupsneliu druskos išplakame iki standžių putų.
  • Į varškės masę suberiame sumaltus avižinius dribsnius (naudojame surišimui), kepimo miltelius, gerai išmaišome.
  • Nuo žalumynų nupjaustome stiebus, lapelius susmulkiname, išspaudžiame česnako skiltelę.
  • Į varškę suberiame smulkintus žalumynus ir česnaką, gerai išmaišome.
  • Po truputį į varškę įmaišome plaktus baltymus.
  • Įberiame druskos ir pipirų.
  • Sūrį sutarkuojame smulkia tarka.
  • Kepimo formą ištepame lydytu sviestu, sudedame varškės masę, išlyginame mentele.
  • Ant viršaus tolygiai užberiame tarkuotą sūrį.
  • Pašauname į 180 ⁰C orkaitę ir kepame apie 45 – 50 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 445kcal (22%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 35gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.02gCholesterolis: 226mgNatris: 967mgKalis: 387mg (19%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 766µg (96%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 368mg (46%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 56µg (28%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 55mg (15%)Fosforas: 588mg (84%)Selenas: 43µg (78%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!