Desertą valgykite ne iš karto po pietų, o priešpiečiams ar pavakariams, kaip atskirą maistą su arbata ar kava.
Varškės rutuliukai su datulėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 400 g varškės
- 200 g datulių, šviežių
- 50 g šilauogių
- 2 v.š. kakavos
- 2 v.š. riešutų sviesto
- 10 g kokoso drožlių, apvolioti rutuliukus
- 10 g juodojo šokolado, papuošimui
Paruošimas
- Sumalame datules ir šilauoges. Sudedame varškę, kakavą, mirkytas chia sėklas, riešutų sviestą.
- Viską sumaišome ir formuojame 8 rutuliukus (į vidų galima įdėti po datulę ir šilauogę).
- Apvaliojame kokosų drožlėse. Ištirpiname šokoladą ir pašlakstome rutuliukus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 166kcal (8%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 9mgNatris: 160mgKalis: 278mg (14%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 76µg (10%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.5mg (4%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 56mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Olia Šinkūnienė