Tortas be nuodėmės. Tik nepamirškite, kad mėgautis desertu reikėtų mažomis porcijomis ir iš lėto.
Varškės tortas su braškėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Apatiniam sluoksniui:
- 250 g datulių minkštų
- 100 g spanguolių džiovintų
- 100 g kokoso drožlių
- 100 g graikiškų riešutų
Varškės sluoksniui:
- 1 kg braškių
- 1 kg varškės (varškė sveriama sausa)
- 1 l graikiško jogurto
- 150 ml vandens (vėsaus)
- 100 g kokoso drožlių
- 50 g želatinos
Paruošimas
- Apatiniam sluoksniui skirtus produktus dedame į smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės.
- Paruoštą masę dedame į formą ir išlyginame.
- Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
- Kai želatina išbrinksta, ištirpiname karštų garų vonelėje.
- Varškę pertriname, sumaišome su želatina, jogurtu, kokoso drožlėmis, spanguolėmis.
- Ant apatinio sluoksnio dedame varškės masę.
- Ant viršaus sudedame perpjautas braškes.
- Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą stingti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 193kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 11gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 28mgNatris: 175mgKalis: 155mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 7µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 217mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 63mg (9%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Jovita Dab