Tortas be nuodėmės. Tik nepamirškite, kad mėgautis desertu reikėtų mažomis porcijomis ir iš lėto.
Varškės tortas su braškėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 40 porcijos
Porcijoje 193 kcal

Ingredientai
  

Apatiniam sluoksniui:

  • 250 g datulių minkštų
  • 100 g spanguolių džiovintų
  • 100 g kokoso drožlių
  • 100 g graikiškų riešutų

Varškės sluoksniui:

  • 1 kg braškių
  • 1 kg varškės (varškė sveriama sausa)
  • 1 l graikiško jogurto
  • 150 ml vandens (vėsaus)
  • 100 g kokoso drožlių
  • 50 g želatinos

Paruošimas
 

  • Apatiniam sluoksniui skirtus produktus dedame į smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės.
  • Paruoštą masę dedame į formą ir išlyginame.
  • Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
  • Kai želatina išbrinksta, ištirpiname karštų garų vonelėje.
  • Varškę pertriname, sumaišome su želatina, jogurtu, kokoso drožlėmis, spanguolėmis.
  • Ant apatinio sluoksnio dedame varškės masę.
  • Ant viršaus sudedame perpjautas braškes.
  • Tortą dedame nakčiai į šaldytuvą stingti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 193kcal (10%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 11gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 28mgNatris: 175mgKalis: 155mg (8%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 7µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 217mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 12µg (6%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 18mg (5%)Fosforas: 63mg (9%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Šaldytuve, Šviežia
Recepto autorė: Jovita Dab
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!