Skanu patiekti su šviežiomis daržovėmis, tačiau galima valgyti ir vieną. Šaldytuve galima laikyti apie savaitę, bet ne ilgiau, nei galioja varškė.
Varškės užtepėlė su agurkais ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g varškės 9 proc. riebumo
- 50 g agurko šviežio arba rauginto
- 40 g raudonosios paprikos
- 40 g geltonosios paprikos
- 10 g česnako
- 1 g kario miltelių
- 1 g raudonosios paprikos miltelių vidutinio aštrumo
- 1 g druskos
- 1 g juodųjų pipirų
Paruošimas
- Labai smulkiai susmulkiname visas daržoves.
- Pridedame prieskonių.
- Sudedame trintą varškę.
- Viską gerai išmaišome. Geriausia viską sudėti į virtuvinį kombainą ir sutrinti iki vientisos masės. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 223kcal (11%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 14gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 9gCholesterolis: 54mgNatris: 518mgKalis: 139mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 874µg (109%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 65mg (81%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 366mg (46%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 18µg (9%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 8mg (2%)Fosforas: 18mg (3%)Selenas: 1µg (2%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Birutė Vitkauskienė