Tofu tai puikus kalcio šaltinis, o kai kurios tofu rūšys turi net 2 kartus daugiau kalcio negu karvės pienas, todėl tai veiksmingas maisto produktas osteoporozės profilaktikai.
Vasariški daržovių suktinukai su ryžių popieriumi recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 329 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g tofu
  • 50 g ridikėlių, smulkintų
  • 50 g agurkų,
  • 40 g ledo salotų, smulkintų
  • 20 g žirnelių, atšildytų
  • 3 vnt. ryžių popieriaus
  • mėtų lapelių pagal skonį
  • lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Tofu lengvai apkepame.
  • Pasiruošiame daržoves.
  • Kiekvieną ryžių popieriaus lakštą sušlapiname su drungnu vandeniu. Lakštą dedame ant stalviršio.
  • Ant kiekvieno lakšto dedame pasirinktas daržoves bei po tofu lazdelę bei gražiai susukame.
  • Galima valgyti taip, arba su sojos padažu ( sojos padažas, vanduo, citrinos sultys, smulkintas čili, mėtų lapeliai, česnakas bei imbieras).

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 329kcal (16%)Angliavandeniai: 43gBaltymai: 13gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 27mgNatris: 421mgKalis: 520mg (26%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 662µg (83%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 93mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 94µg (47%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 161mg (23%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!