Šių batonėlių galite pasigaminti net ir gyvendami vieni. Pravers užsimanius pasigardžiuoti sveiku desertu, užkandžiui išvykus, intensyviai sportuojant ar pavaišinti svečius.
Veganiški batonėliai iš kokosų, migdolų, anakardžių, razinų ir kakavos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.88 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 2 val.
Iš viso 2 val. 20 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 28 porcijos
Porcijoje 144 kcal

Ingredientai
  

Pagrindas:

  • 85 g migdolų
  • 75 g razinų
  • 45 g kokosų drožlių
  • 2 v. š. kakavos
  • 0.25 a. š. druskos

Pertepimas:

  • 225 g anakardžių
  • 85 g špinatų mažų
  • 55 g kokosų aliejaus nerafinuoto
  • 2 v. š. agavų sirupo
  • 1 g druskos
  • 0.25 a. š. melisos ekstrakto
  • 0.25 a. š. vanilės ekstrakto

Papuošimas:

  • 100 g kokosų aliejaus
  • 60 g kakavos
  • 2 v. š. agavų sirupo

Paruošimas
 

  • Smulkintuve sutriname migdolus, kokoso drožles, druską, razinas bei kakavą iki trapios masės.
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę, šią gerai išlyginame ir suspaudžiame į tvirtą pagrindą, kad neliktų tuščių vietų.
  • Susmulkiname anakardžius bei špinatus maisto smulkintuve (blenderyje) ir išmaišome su druska, melisos ir vanilės ekstraktais, kokosų aliejumi, agavų sirupu.
  • Gautą batonėlių pertepimą suverčiame ant pagrindo ir tolygiai paskirstome mentele.
  • Ištirpiname kokosų aliejų puodelyje, įkrečiame kakavos miltelių, agavų sirupo ir išmaišome. Šiuo šokoladu apliejame anakardžių pertepimą.
  • Batonėlius laikome šaldytuve tol, kol šie sukietės ir įgaus formą, kad galėtume juos lengvai supjaustyti kvadratėliais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 22mgKalis: 135mg (7%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 285µg (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 18mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 84mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto autorius: https://sofiavonporat.com/nanaimo-bars/
3.3 4 votes
Patiko? Įvertinkite!