Šių batonėlių galite pasigaminti net ir gyvendami vieni. Pravers užsimanius pasigardžiuoti sveiku desertu, užkandžiui išvykus, intensyviai sportuojant ar pavaišinti svečius.
Veganiški batonėliai iš kokosų, migdolų, anakardžių, razinų ir kakavos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
Pagrindas:
- 85 g migdolų
- 75 g razinų
- 45 g kokosų drožlių
- 2 v. š. kakavos
- 0.25 a. š. druskos
Pertepimas:
- 225 g anakardžių
- 85 g špinatų mažų
- 55 g kokosų aliejaus nerafinuoto
- 2 v. š. agavų sirupo
- 1 g druskos
- 0.25 a. š. melisos ekstrakto
- 0.25 a. š. vanilės ekstrakto
Papuošimas:
- 100 g kokosų aliejaus
- 60 g kakavos
- 2 v. š. agavų sirupo
Paruošimas
- Smulkintuve sutriname migdolus, kokoso drožles, druską, razinas bei kakavą iki trapios masės.
- Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir sudedame gautą masę, šią gerai išlyginame ir suspaudžiame į tvirtą pagrindą, kad neliktų tuščių vietų.
- Susmulkiname anakardžius bei špinatus maisto smulkintuve (blenderyje) ir išmaišome su druska, melisos ir vanilės ekstraktais, kokosų aliejumi, agavų sirupu.
- Gautą batonėlių pertepimą suverčiame ant pagrindo ir tolygiai paskirstome mentele.
- Ištirpiname kokosų aliejų puodelyje, įkrečiame kakavos miltelių, agavų sirupo ir išmaišome. Šiuo šokoladu apliejame anakardžių pertepimą.
- Batonėlius laikome šaldytuve tol, kol šie sukietės ir įgaus formą, kad galėtume juos lengvai supjaustyti kvadratėliais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 144kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 22mgKalis: 135mg (7%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 285µg (36%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 18mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 10µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 84mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorius: https://sofiavonporat.com/nanaimo-bars/
Kur gauti melisos ekstrakto?kuo pakeisti?
Melisa, augalas augantis darželiuose, dažnai yra vartojama arbatai. Šiuo atveju melisos ekstraktas naudojamas tik dėl tam tikro vėsinančio citrininio skonio, jeigu savo virtuvėje neturite šio ekstrakto, galite ir nedėti. Šie batonėliai skanūs ir be jo.
Super receptas, gaunasi labai skaniai!
Kaip tik gaminu si grozi,o kiek laiko galima laikyti saldytuve,o gal ir uzsaldyti galima,Aciu ?
Galima ir užšaldyti. Laikyti galima ilgai, nes produktai ilgo vartojimo.
Nepaprastai gražiai atrodo šis desertukas, norėčiau pagaminti, tačiau neturiu melisų ekstrakto ir nerandu kur jo įsigyti. Gal pasidalintumėte paslaptimi kur perkate;)?
Galima gaminti ir be jo. Įsigyti galima internetu.