Suplanavau gaminti desertą. Jau senokai to nedariau. Pamačiusi naują jogurtą ir paskaičiusi sudėtį, norėjau jo nusipirkti skirtingų skonių, supilstyti į ledų formeles ir sušaldyti. Bet… staiga vėl atėjo žiema ir ledų nebesinori. Taigi, pagaminau, ką mėgsta mano dukra ir aš pati. Labai labai skanu!!! Nei rūgštu, nei per saldu – subalansuotas skonis. O kur dar burnoje tirpstanti kremiška tekstūra. Ir gaminimas – ypač paprastas.
Desertui prireiks tik 2 sudėtinių dalių ir vandens (3 porcijoms). 1 porcija – vos 119kalorijų! Tik uogų neskaičiavau, nes neaišku, ar jas dėsite.
Uogų ar vaisių – nebūtina, bet aš įdėjau. Didesniam sotumui galima dar trintos varškės įmaišyti ar riešutų, pvz., lukštentų migdolų arba anakardžių, prieš tai juos patraiškius. Viską galima berti tiesiai į taures ir užpilti jogurtu su želatina, o galima ir naudoti papuošimui, dėti ant viršaus.
Be to, idealu, jei pasigaminsite iš vakaro, kol gamindami vakarienę sukiojatės virtuvėje – bus desertas kitai dienai. Tinka ir savaitgalio lėtą rytą priešpiečiams gaminti, nes sustingsta ganėtinai greitai.
Vertingas jogurtinės želė desertas – vos per kelias minutes recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 142 kcal

Ingredientai
  

  • 350 g jogurto . Naudojau parduotuvėje pamatytą naujieną – ekologišką jogurtą, kurie pagardinti vaisiais ir uogomis. Nepridėta nei cukrų, nei medaus, nei cukraus pakaitalų ir jokių konservantų! Visi esantys cukrai yra iš vaisių, uogų ir pieno. Deserto gamybai naudojau jogurtą su abrikosais ir braškėmis, bet ragavau ir kitą – su mėlynėmis ir avietėmis. Jei norėsite rausvos spalvos želė, rinkitės pastarąjį.
  • 200 g šilauogių
  • 125 g aviečių
  • 50 ml vandens
  • 10 g želatinos

Paruošimas
 

  • Jogurtą išimkite iš šaldytuvo, kad prisitaikytų prie kambario temperatūros.
  • Želatiną užpilkite kambario temperatūros vandeniu, palikite 10 minučių, kad išbrinktų.
  • Išbrinkusią želatiną pakaitinkite vandens vonelėje (neužvirinkite!), kad ištirptų granulės. Aš į gilesnę keptuvę įpyliau vandens, užkaitinau ir įdėjau metalinį lengvą dubenėlį, kuriame ir tirpinau želatiną.
  • Visą laiką maišydama į jogurtą plona srovele supyliau ištirpusią želatiną. Pyliau tiesiai į indelį, mažiau plovimo paskui. Kadangi masė nekaršta, drąsiai taip galima daryti.
  • Supilsčiau į desertines taures, kurias iš bičiulės gavau dovanų, daugiau kaip prieš 10 ar net 15 metų. Naudoju iki šiol.
  • Sudėjau į šaldytuvą, kad sustingtų. Viskas, skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 142kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 16gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 0.2gPolinesotieji riebalai: 0.3gMononesotieji riebalai: 0.1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 6mgNatris: 50mgKalis: 279mg (14%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 54µg (7%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 17mg (21%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 146mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 22µg (11%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 180mg (26%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!