Aštuonkojis turi daugokai natrio – net 460 mg bei 96 mg cholesterolio (apie 1/3 paros normos). Kas turi padidintą kraujospūdį, cholesterolį – saikingai vartokite. Bet puikiai tinka vaikams ir paaugliams.
Virtas aštuonkojis, pateiktas su karštomis ir šaltomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 aštuonkojo čiuptuvo
- 2 skiltelių česnako
- sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čiobrelių pagal skonį
Paruošimas
- Dedame aštuonkojo čiuptuvus į verdantį vandenį.
- Verdame apie 20 minučių. Pabadome ar minkštas, jei ne, verdame dar apie 5 min., ir vis patikriname. Šis laikas galioja tokio dydžio čiuptuvams, kaip matote foto. Aš viriau apie 30 min. Jei bus didesni čiuptuvai, gali tekti virti ir iki 1 val.
- Kai išverda, aštuonkojį nupilame šaltu vandeniu. Pirštu ar servetėle nutriname odelę.
- Supjaustome gabaliukais.
- Svieste pakepiname česnaką ir jame – trumpai aštuonkojį.
- Pabarstome druska ir pipirais, puikiai tinka čiobreliai.
- Garnyrui renkamės mėgstamas daržoves.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 113kcal (6%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 1gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 31mgNatris: 144mgKalis: 38mg (2%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 405µg (51%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 4mg (1%)Fosforas: 16mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Vaida Kurpienė