Žali ir virti burokėliai gerina virškinimą ir padeda nuo vidurių užkietėjimo. Burokėliuose gausu vitamino B, stiprinančio kraujagyslių sieneles. Jie užkerta kelią širdies ir kraujagyslių ligoms, pakelia hemoglobino lygį kraujyje.
Virti burokai su feta sūriu, pupuolėmis ir alyvuogėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 burokėlio vidutinio
- 50 g fetos sūrio
- 30 g pupuolių virtų
- 20 g alyvuogių
- šlakelio citrinos sulčių
Paruošimas
- Burokus išverdame.
- Supjaustome kubeliais.
- Tiekiame su virtomis pupuolėmeis, feta, alyvuogėmis.
- Užlašiname citrinos sulčių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 334kcal (17%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 17gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 45mgNatris: 1011mgKalis: 926mg (46%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 14g (56%)Vitaminas A: 346µg (43%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 345mg (43%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 203µg (102%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 119mg (32%)Fosforas: 307mg (44%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Dileta Aleksandraviciene