Pupose gausu įvairių sveikatai naudingų mikroelementų ir mineralinių medžiagų, jos turi daug geležies, fosforo, kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties, vitamino B6 ir kita.
Virtos pupos
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g pupų
- druskos pagal skonį (nepamirškime nepadauginti)
Paruošimas
- Pupas mirkiname per naktį.
- Sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų.
- Verdame apie valandą.
- Prieš pat valgant pamirkome į druską.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 17gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 6980mgKalis: 807mg (40%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 60mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 260µg (130%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 284mg (41%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Judita Zubienė
Nuotrauka patiekalo visai ne i tema. Darzo pupas, pries verdant su ankstimis, niekas niekada nemirko.
net jei jos džiovintos?
Juozas rašo apie klaidinančią nuotrauką, kurioje matome virtas pupas su ankštimis. Šviežios pupos su ankštimis nemirkomos prieš verdant, džiovintos – mirkomos.