Pupose gausu įvairių sveikatai naudingų mikroelementų ir mineralinių medžiagų, jos turi daug geležies, fosforo, kalcio, kalio, magnio, folio rūgšties, vitamino B6 ir kita.
Virtos pupos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
54 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 1 hour 5 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 254 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g pupų
  • druskos pagal skonį (nepamirškime nepadauginti)

Paruošimas
 

  • Pupas mirkiname per naktį.
  • Sudedame į puodą, užpilame vandens, kad apsemtų.
  • Verdame apie valandą.
  • Prieš pat valgant pamirkome į druską.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 254kcal (13%)Angliavandeniai: 46gBaltymai: 17gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 6980mgKalis: 807mg (40%)Skaidulos: 15g (43%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 17µg (23%)Kalcis: 60mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 260µg (130%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 284mg (41%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Judita Zubienė
4 1 vote
Patiko? Įvertinkite!