Patiekalas kvepiantis Turkija. Tie, kas keliavo po Graikiją, man pritars, kad be tzatziki neapsieina jokia graikiška fiesta, jokie pietūs nei vakarienė. Su mėsa, su daržovėmis, ar tiesiog su gabalėliu paskrudintos duonos – tzatziki tinka su viskuo!
Virtų bulvių salotos su turkišku Tzadziki padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 224 kcal

Ingredientai
  

Bulvių salotoms reikės:

  • 120 g bulvių
  • saujos petražolių, šviežių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • 1 žiupsn. džiovinto čili

Tzadziki padažui:

  • 100 g turkiško jogurto arba graikiško
  • 1 agurko trumpavaisio
  • 1 skiltelės česnako
  • 3 šakelių krapų
  • 1 žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Bulves išverdame su lupena.
  • Sukapojame petražoles.
  • Bulves supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
  • Sumaišome su petražolėmis, alyvuogių aliejumi, citrinos sultimis, čili pipirais.
  • Padažui sutarkuojame agurką ir gerai nuspaudžiame skystį.
  • Sutriname česnaką.
  • Supjaustome krapus.
  • Visus paruoštus padažo ingredientus dedame į jogurtą, išmaišome ir pagardiname druska.
  • Salotas ir padažą dedame į lėkštę, mėgaujamės su šviežiu pomidoru ar kitomis šviežiomis daržovėmis. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 224kcal (11%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 14gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 5mgNatris: 92mgKalis: 983mg (49%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 750µg (94%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 41mg (51%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 85µg (113%)Kalcis: 170mg (21%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 66µg (33%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 68mg (18%)Fosforas: 255mg (36%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Gitana Cibiriene
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!