Kepti labai patogu su termometru. Vyras tik užkūrė kepsninę, po 10 min. jau galėjome kepti. Pašovėme vištą ir ėjome darbuotis. Kai temperatūrą pasiekė reikiamą, vyrui telefone suskambėjo signalas. Ištraukėme ir skaniai valgėme.
Višta grilyje recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 1 val. 30 min.
Iš viso 1 val. 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 214 kcal

Ingredientai
  

  • 1 vištos visos, laisvai augintos
  • 1 v. š. sezamų aliejaus
  • kelių a. š. prieskonių (gali būti druska ir kmynai)

Paruošimas
 

  • Įtriname mėsą sezamo aliejumi ir prieskoniais tik prieš pat kepimą.
  • Vištą kepame stačią ant vazelės su vandeniu kepsninėje, netiesioginėje kaitroje, +200 laipsnių temperatūroje.
  • Kepame įsmeigę termometrą, kol vištienos viduje pasiekiame 74C temperatūrą. Manoji višta kepė apie 1val 30min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 214kcal (11%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 12gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 50mgNatris: 48mgKalis: 144mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 100µg (13%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 3µg (4%)Kalcis: 26mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 101mg (14%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Grilis
Recepto autorė: Vaida Kurpienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!