Vištiena yra puikus baltymų reikalingų kaulams ir raumenims šaltinis (27g/100 g), bei geras raudonos mėsos pakaitalas.
Vištienos peteliai su morkomis ir kopūstų salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 4 val. 10 min.
Gaminimas 1 hour
Iš viso 5 val. 10 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 506 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g vištienos petelių
  • 4 vnt. morkų vidutinių
  • 4 sklt. česnako
  • 5 v.š. sojos padažo, light
  • 2 v.š. Teriyaki padažo
  • 1 a.š. džiovintų čiobrelių
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • česnakinių pipirų pagal skonį

Salotoms:

  • ½ mėlynojo kopūsto
  • 1 morkos
  • 2 v.š. graikiško jogurto
  • 5 g krapų
  • 1 a.š. majonezo, naminio
  • 1 a.š. garstyčių
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Vištienos petukus marinuojame su česnakais, pipirais, sojos (light) ir Teriyaki padažais apie 4 valandas.
  • Morkas supjaustome riekelėmis, sumaišome su džiovintais čiobreliais, trupučiu druskos ir česnakiniais pipirais.
  • Viską dedame į kepimo indą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje ~ 1val. (galima kepti ir karšto oro gruzdintuvėje).
  • Sutarkuojame arba smulkiai supjaustome mėlynąjį kopūstą ir morkas.
  • Į salotas dedame graikiško jogurto, krapų, majonezo, garstyčių, druskos ir pipirų, bei viską išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 506kcal (25%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 37gRiebalai: 24gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 9gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 106mgNatris: 3570mgKalis: 1419mg (71%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 28261µg (3533%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 135mg (169%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 104µg (139%)Kalcis: 213mg (27%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 87µg (44%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 113mg (30%)Fosforas: 416mg (59%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!