Grybai, geriausias miško- baltymų ir skaidulų šaltinis. Grybuose yra vario, magnio, vitamino D, B grupės vitaminų, B9 (folio rūgštis), seleno, baltymų, organizmą stiprinančių, uždegimus mažinančių medžiagų.
Voveračių ir saulėgrąžų sėklų paštetas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 1 l voveraičių
- 100 g saulėgrąžų sėklų
- 80 g svogūnų
- 50 g baziliko
- 3 skiltelių česnako
- 1 a.š. lydyto sviesto
- krapų, pagal skonį
- kalendros, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Nuplauname voveraites.
- Paverdame voveraites apie 10 min.
- Smulkiai supjaustome svogūnus ir česnakus.
- Pakepiname grybus, svogūnus, česnaką ant lydyto sviesto, kol gražiai pagels.
- Atskiroje keptuvėje pakepiname saulėgrąžas iki gelsvumo ir sudedame į grybus.
- Sutriname trintuvu bazilikus, krapus, kalendrą.
- Sudedame visas pagamintas mases, kartu su saulėgrąžomis. Dar kartą sutriname ir dedame prieskonius ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 129kcal (6%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 5gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 13mgKalis: 355mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 506µg (63%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 6mg (50%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 48µg (24%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 143mg (20%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Greta Jurgelėnė