Lęšiai vertinami dėl sėklose esančių baltymų, kurių yra daugiau nei mėsoje, angliavandenių, ląstelienos ir mineralinių medžiagų. Juose yra daug baltymų, nepakeičiamų aminorūgščių izoleucino ir lizino. Juose gausu folato, vitamino B1 ir mineralų. Lęšiai taip pat yra puikus augalinis geležies šaltinis, todėl jie itin svarbūs vegetarams. Be to, lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. 
Žalieji lęšiai su kepintomis morkomis ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 227 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g lęšių žaliųjų
  • 70 g morkos
  • 50 g svogūno
  • 1 v.š. sviesto
  • žiupsn. persilado prieskonių
  • žiupsn. ciberžolės

Paruošimas
 

  • Išverdame lęšius.
  • Keptuvę įkaitiname kartu su sviestu.
  • Į keptuvę dedame smulkintas daržoves.
  • Pagardiname prieskoniais ir sumaišome su lęšiais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 227kcal (11%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 13gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 1gCholesterolis: 10mgNatris: 53mgKalis: 581mg (29%)Skaidulos: 16g (46%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4035µg (504%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 43mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 247µg (124%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 240mg (34%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė St. Lau

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!