
Puikus pagardas makaronams, tinka prie pupelių, ryžių, net ant sumuštinių. Dera su pomidorais.
Žaliųjų žirnelių pagardas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g žaliųjų žirnelių šaldytų arba šviežių
- 6 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- rozmarino pagal skonį
Paruošimas
- Visus sudėtines dalis sudėti į indą ir sutrinti trintuvu.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 73kcal (4%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 4gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 16mgKalis: 163mg (8%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 510µg (64%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 21mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 43µg (22%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 22mg (6%)Fosforas: 72mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė