Pateikta karšta – skanu kaip apkepas su šviežių daržovių garnyru. Šalta – kaip duona su įvairiomis užtepėlėmis.
Žiedinio kopūsto duona su kietuoju ir parmezano sūriais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g žiedinio kopūsto
- 40 g kietojo sūrio
- 50 g parmezano sūrio
- 3 sklt. česnako
- 10 g svogūnų laiškų
- 1 a.š. kokosų aliejaus, kepimo formos patepimui.
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustome žiedinį kopūstą gabaliukais. Juos nuplauname.
- Dedame į smulkintuvą kartu su svogūnu ir česnakais. Susmulkiname.
- Į masę įplakame kiaušinius, įtarkuojame sūrį, įberiame druskos ir pipirų.
- Viską gerai išmaišome ir pilame į kokoso aliejumi išteptą formą.
- Ant viršaus užtarkuojame parmezano sūrio.
- Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje, 20-30 min.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 128kcal (6%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 0.2gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 17mgNatris: 880mgKalis: 404mg (20%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 200µg (25%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 254mg (32%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 76µg (38%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 188mg (27%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Audra Globienė