Pateikta karšta – skanu kaip apkepas su šviežių daržovių garnyru. Šalta – kaip duona su įvairiomis užtepėlėmis.
Žiedinio kopūsto duona su kietuoju ir parmezano sūriais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4
Porcijoje 224 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g žiedinio kopūsto
  • 6 kiaušinių
  • 50 g parmezano sūrio
  • 40 g kietojo sūrio
  • 3 skiltelių česnako
  • 10 g svogūnų laiškų
  • 1 a.š. kokosų aliejaus, kepimo formos patepimui.
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome žiedinį kopūstą gabaliukais. Juos nuplauname.
  • Dedame į smulkintuvą kartu su svogūnu ir česnakais. Susmulkiname.
  • Į masę įplakame kiaušinius, įtarkuojame sūrį, įberiame druskos ir pipirų.
  • Viską gerai išmaišome ir pilame į kokoso aliejumi išteptą formą.
  • Ant viršaus užtarkuojame parmezano sūrio.
  • Kepame iki 180C įkaitintoje orkaitėje, 20-30 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 224kcal (11%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 18gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 263mgNatris: 402mgKalis: 501mg (25%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 556µg (70%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 61mg (76%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 293mg (37%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 107µg (54%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 36mg (10%)Fosforas: 321mg (46%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Audra Globienė
4.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!