Tinka ir kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalo, ir vienas valgyti – labai skanu!Priminsiu, kad daržovės: · gerina sveikatą, mažina svorį, suteikia energijos. · turi skaidulų – medžiagų, valančių žarnyną, neleidžiančių užsistovėti maistui. Jos suteikia sveiką sotumo jausmą, skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi, saugo nuo lėtinių ligų, nuovargio, depresijos . · kupinos antioksidantų, vitaminų, mineralinių medžiagų.Jei pusę suaugusiojo lėkštės per pietus ir vakarienę sudarys daržovės, o likusią dalį mėsa bei grūdinės kultūros, bus užtikrinama tinkama ir sveika organizmo veikla.
Žiedinio kopūsto salotos su morkomis ir jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g žiedinio kopūsto
- 100 g morkų
- 50 g graikiško jogurto
- 12 g saulėgrąžų sėklų
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žiedinį kopūstą nuplauname, galima perlieti verdančiu vandeniu. Susmulkiname jį mažais žiedynėliais.
- Morką sutarkuojame.
- Saulėgrąžas lengvai paskrudiname keptuvėje. Tuomet daržoves ir sėklas maišome su jogurtu. Dedame skiltelę traiškyto česnako, druskos, pipirų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 184kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 3mgNatris: 172mgKalis: 930mg (47%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 16715µg (2089%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 79mg (99%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 37µg (49%)Kalcis: 137mg (17%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 135µg (68%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 80mg (21%)Fosforas: 253mg (36%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate