Receptas vertas šventinio stalo, tobulai skanu! Tinka ir su duona sumuštiniui, ir su viso grūdo tortilija ir su daržovių pagaliukais.
Žuvies paštetas su morkomis ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 112 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g silkės
  • 150 g menkės, tinka bet kokia kita balta žuvis
  • 1 morkos, didesnės
  • 70 g svogūno
  • 5 g lydyto sviesto kepimui

Paruošimas
 

  • Svogūną supjaustome kubeliais, morką sutarkuojame ir apkepame lydytame svieste.
  • Baltą žuvį išverdame garuose ar vandenyje.
  • Keptas daržoves, virtą žuvį ir silkę sudedame į maisto smulkintuvą ir viską sutriname iki vientisos masės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 112kcal (6%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 14gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.04gCholesterolis: 41mgNatris: 73mgKalis: 352mg (18%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2629µg (329%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 37mg (5%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 13µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 175mg (25%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Slovecke Androsiunaite
4 2 votes
Patiko? Įvertinkite!