Labai skani kiaušinienė, nuotraukos autorė kepė ją su dilgėlėmis. Skanaus.
Garšvų omletas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g garšvų lapelių jaunų. Galima naudoti ir kitus žalumynus, pavyzdžiui, dilgėles, kiaulpienes, sumaltus gysločių lapus
- 60 g kiaušinio
- 5 g lydyto sviesto
- 2 v. š. vandens
- druskos pagal skonį
Paruošimas
- Supjaustytus garšvų ar kitus lapus apipilti vos šiltu pasūdytu vandeniu. 1 v. š. druskos – litrui vandens.
- Išplakame kiaušinį su vandeniu ir druska.
- Kepame omletą keptuvėje ant lydyto sviesto. Jam baigiant kepti sudedame smulkintas garšvas ir dar pakepame 1-2 minutes.
- Perlenkę omletą per pusę atsargiai jį perkeliame į lėkštę. Valgome su mėgstamomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 155kcal (8%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 10gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 234mgNatris: 164mgKalis: 350mg (18%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2058µg (257%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 399µg (532%)Kalcis: 418mg (52%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 176mg (25%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Žalia Mėta