1 porc. – 145 kcal
Garšvų omletas – sudėtinės dalys:
80 g jauni garšvų lapeliai, galima naudoti ir kitus žalumynus, pavyzdžiui, dilgėles, kiaulpienes, sumaltus gysločių lapus.
1 (60 g) kiaušinis
1 a. š. (5 g) lydytas sviestas
1-2 v. š. vanduo
Druska pagal skonį
Garšvų omletas – gaminimo žingsniai:
1. Supjaustytus garšvų ar kitus lapus apipilti vos šiltu pasūdytu vandeniu. 1 v. š. druskos – litrui vandens.
2. Išplakame kiaušinį su vandeniu ir druska.
3. Kepame omletą keptuvėje. Jam baigiant kepti sudedame smulkintas garšvas ir dar pakepame 1-2 minutes.
4. Perlenkę omletą per pusę atsargiai jį perkeliame į lėkštę. Valgome su mėgstamomis salotomis.