Triušio mėsa yra liesa ir didžioji dalis kalorijų yra iš baltymų ir labai mažai iš riebalų. 100 g triušienos turi 173 kalorijas, vos 3,5 g riebalų ir net 33 g baltymų.
Greitpuodyje troškinta triušiena su salierais ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1,5 kg triušio su kaulu
- 1,5 l vandens
- 100 g svogūno
- 100 g saliero
- 100 g sojų grietinėlės
- 1 morkos didesnės
- 0,5 g citrinos
- 5 skiltelių česnako
- 5 g petražolių
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Greitpuodyje ant dugno sudedame smulkintą svogūną, česnaką, salierus, petražoles, morką, citriną.
- Ant daržovių sudedame pasmulkintą triušieną ir pagardiname prieskoniais.
- Viską užpilame vandeniu ir troškiname 35 minutes.
- Vėliau triušieną atskiriame nuo kaulo.
- Perkošiame puodelį sultinio ir paliekame tolesniam gaminimui. (Likusį sultinį galite užsišaldyti kitiems patiekalams).
- Nukaulintą triušieną dedame atgal į puodą su daržovėmis.
- Užpilame sojų grietinėle ir sultiniu ir patroškiname dar 5 minutes.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 390kcal (20%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 66gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 243mgNatris: 215mgKalis: 1310mg (66%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 2216µg (277%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 25µg (33%)Kalcis: 70mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 10mg (71%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 711mg (102%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Justė Stockuvienė
Patiko
Dėkui
Oi kokia gera idėja nupilti sultinį ir palikti kitam kartui. AČIŪ. Man visada jo būna per daug, kaip gerai tokios idėjos.