
Labai skanus patiekalas. – rašo nuotraukos autorė. Ji šią žuvį valgė su morkų salotomis.
Upėtakis su daržovėmis ir citrinpipiriais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 180 g upėtakio
- 40 g brokolių
- 40 g morkų
- 25 g žaliųjų žirnelių šaldytų
- druskos pagal skonį
- citrinpipirių pagal skonį
Paruošimas
- Nuplauname upėtakį ir įpjauname skersai, sudedame į kepimo indą, pabarstome citrinpipiriais ir druska.
- Supjaustome šviežias daržoves, jei neturime – naudojame šaldytas – suberiame į indą prie žuvies.
- Pašauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame. Pakanka daržovių drėgmės, tad nereikia jokių papildomų riebalų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 40gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 104mgNatris: 174mgKalis: 965mg (48%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 7225µg (903%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 49mg (61%)Vitaminas D: 7µg (140%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 52µg (69%)Kalcis: 109mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 72µg (36%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 61mg (16%)Fosforas: 508mg (73%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė