
Paragausite ir nenusivilsite. Gaminsite dar ne kartą.
Dilgėlių sviestas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 220 g sviesto
- 30 g kietojo sūrio
- 20 g graikinių riešutų
- 1 saujos dilgėlių
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Karštu vandeniu nuplikomos dilgėlės.
- Išlydome sviestą.
- Visus ingredientus dedame į smulkintuvą ir smulkiname. Kai visi ingredientai sutrinti, gaminys – paruoštas. Dalį galima sudėti ir į šaldiklį. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 106kcal (5%)Angliavandeniai: 1gBaltymai: 1gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gCholesterolis: 29mgNatris: 106mgKalis: 8mgSkaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 335µg (42%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 13mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 2µg (1%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 2mg (1%)Fosforas: 13mg (2%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Audra Lyliškienė