Porcijų kiekis: 1, Kcal 244
Grikių troškinys – sudėtinės dalys:
50 g grikių
50 g burokėlių
1 g lauro lapų
2,5 g česnako
5 g krapų, geriausia šviežūs ar šaldyti, bet tiks ir džiovinti
0,2 g juodųjų pipirų
0,5 g druskos
5 g šalto spaudimo aliejaus

Grikių troškinys – gaminimo žingsniai:

1. Pakepiname ar patroškiname sutarkuotus burokėlius su nedideliu kiekiu šalto spaudimo aliejaus. 1 porcijai vienas valgomas šaukštas. Galima pasiruošti iš vakaro, jei košę valgysite ryte.
2. Trumpai patroškiname kartu su grikiais (santykis 1:3).
2. Į troškinį įmetame lauro lapelį.
3. Troškinį baigiant ruošti sudedame pipirus, krapus, druską ir susmulkintą česnaką.
4. Galima pagardinti šlakeliu aliejaus.
Recepto autorė – Agnė
Skanaus