Porcijų kiekis: 1, Kcal 244
Grikių troškinys – sudėtinės dalys:
50 g grikių
50 g burokėlių
1 g lauro lapų
2,5 g česnako
5 g krapų, geriausia šviežūs ar šaldyti, bet tiks ir džiovinti
0,2 g juodųjų pipirų
0,5 g druskos
5 g šalto spaudimo aliejaus
Grikių troškinys – gaminimo žingsniai:
1. Pakepiname ar patroškiname sutarkuotus burokėlius su nedideliu kiekiu šalto spaudimo aliejaus. 1 porcijai vienas valgomas šaukštas. Galima pasiruošti iš vakaro, jei košę valgysite ryte.
2. Trumpai patroškiname kartu su grikiais (santykis 1:3).
2. Į troškinį įmetame lauro lapelį.
3. Troškinį baigiant ruošti sudedame pipirus, krapus, druską ir susmulkintą česnaką.
4. Galima pagardinti šlakeliu aliejaus.
Recepto autorė – Agnė
Skanaus
O man kaip tik patiko! matyt, skonio reikalas :) grikiai su burokėliais – geras derinys.
Nenoriu izeisti recepto autores, bet pagaminus si patiekala niekas seimoje jo nevalge, netgi as pati pasislykstejau, nors pati esu sveiko, nekaloringo, suderinto maisto myletoja. Bet sorry, teko ismesti viska I siuksiu deze ir buti liudnai nepavykusia vakariene, kuria tikejausi megautis!