Aguonose gausu skaidulų, kurios reikalingos žarnynui ir žarnyno bakterijoms. Be to, aguonose yra ir šiek tiek mangano, kuris yra svarbus kraujo krešėjimui ir kaulų tvirtumui.
Aguonų pyragas su migdolų miltais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 17 porcijos
Porcijoje 185 kcal

Ingredientai
  

  • 4 kiaušinių
  • 300 g migdolų miltų, tinka ir kiti riešutų miltai, galite maišyti per puse su avižiniais miltais
  • 200 g aguonų
  • 4 v.š. grietinės
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 0,5 a.š. druskos

Paruošimas
 

  • Kiaušinių trynį atskiriame nuo baltymo.
  • Trynius išplakame su grietine, cukrumi, druska, sudedame miltus, aguonas.
  • Maišome, kol gaunasi tiršta masė, jei per tiršta galima dar grietinės įdėti.
  • Baltymus atskirai išplakame, įmaišome į masę.
  • Kepame 180° C, 30 min., tikriname pagaliuku ar reikia dar kepimo ar ne.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 185kcal (9%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 7gRiebalai: 15gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 40mgNatris: 87mgKalis: 103mg (5%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 73µg (9%)Vitaminas B6: 0.05mg (4%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 0.1mgVitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 0.3mg (3%)Vitaminas K: 0.1µgKalcis: 216mg (27%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 15µg (8%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 125mg (18%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo, Low Calorie
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!