Avinžirniai puikus augalinių baltymų šaltinis. Taip pat didelis privalumas, kad tai liesas baltymas – taigi puikiai tinka tiems, kas nori mesti svorį ar sumažinti suvartojamų riebalų kiekį racione.
Avinžirnių kotletai su burokėliais ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 day 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 212 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g avinžirnių
  • 150 g burokėlių
  • 50 g morkų
  • 40 g svogūno
  • petražolių, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Padažui:

  • 100 g graikiško jogurto
  • 70 g špinatų
  • 0,5 a.š. žolelių mišinio (bazilikas, raudonėlis, petražolės)
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytus avinžirnius nusausiname, susmulkiname maisto smulkintuvu ir į masę įpilame 2-3 v.š. vandens.
  • Į susmulkintus avinžirnius sudedame smulkiai tarkuotą morką, svogūną, žalią burokėlį, petražoles, druskos ir pipirų.
  • Visą masę gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis formuojame maltinukus, kuriuos sudedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos.
  • Kepame iki 180℃ įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 min.
  • Padažui skirtus produktus sutriname trintuvu ir tiekiame su maltinukais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 212kcal (11%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 14gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 0.3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 0.5gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 3mgNatris: 167mgKalis: 841mg (42%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 7550µg (944%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.3µg (12%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 184µg (245%)Kalcis: 153mg (19%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 291µg (146%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 256mg (37%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Low Fat, Be pieno produktų
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rita Žitaveckaitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!