Avinžirniai puikus augalinių baltymų šaltinis. Taip pat didelis privalumas, kad tai liesas baltymas – taigi puikiai tinka tiems, kas nori mesti svorį ar sumažinti suvartojamų riebalų kiekį racione.
Porcijų kiekis: 1, kcal 349
Avinžirnių kotletai – sudėtinės dalys:
50 g. avinžirnių
40 g. burokėlių
50 g. morkų
30 g svogūno
35 g kiaušinio
6 g kviečių sėlenų
5 g lydyto sviesto kepimui
1 g druskos
0,2 g pipirų juodųjų
Avinžirnių kotletai – gaminimo žingsniai:
1. Avinžirnius paliekame 24 val. išmirkti.
2. Išmirkytus avinžirnius verdame apie 15 min, pasūdome tik baigus virti masę.
3. Išvirusius avinžirnius suberiame į indą užpilame trupučiu vandens ar nuoviru ir susmulkiname maišytuvu, kol gauname košę.
4. Morkas, burokėlį ir svogūną sutarkuojame burokine tarka.
5. Į sutarkuotą masę sudedame paruoštus avinžirnius, įmušame kiaušinį, įdedame porą šaukštų kviečių sėlenų bei truputi prieskonių. Viską gerai išmaišome.
6. Keptuvėje ištirpiname lydytą sviestą, formuojame kotletukus ir kepame 15 min. keptuvėje su uždengtu dangčiu.
2 valandas virti avinzirnius?????jie ismirkyti isverda per 10 min,ar greiciau,kas po 2 valandu bus is ju?
kazko nesusiriso :( ka ne taip dariau? O siaip skonis puikus!
O tai tas darzoves sutarkuotas deti netroskintas ir ne virtas? tiesiog sutarkuoji ir sumaisai?
Taip
Labai skanus, sotus ir greit pagaminami (aisku atmetus avinzirniu mirkymo laika) :)
Tikrai dar gaminsiu.