Anakardžių riešutų majonezas – sudėtinės dalys:
40 g anakardžio riešutų;

250 ml vandens riešutams plakti;
≈ 250 ml – natūralių (nešlifuotų) virtų karštų ryžių
1,3 v.š. (15 ml)  citrinos sulčių;
1 a.š. druskos
1 česnako skiltelė
1,3 v.š. (15 ml) nerafinuoto alyvuogių aliejaus
Anakardžių riešutų majonezas – gaminimo žingsniai:
1. Išvirti ryžius prieš pat gaminimą, nes jie turi būti karšti.
2. Anakardžių riešutus nuplauti karštu vandeniu, suberti į kokteilinę – blenderį. Vandens pradžioje pilti tik tiek, kad apsemtų riešutus, suplakti iki košelės, papildyti vandens ir vėl suplakti.
3. Suberti virtus karštus ryžius, česnaką ir gerai išplakti.
4. Įpilti citrinos sulčių, druskos, suplakti.
5. Pabaigoje plona srovele pilti aliejų ir plakti iki tolygiai pabals.  Jei majonezas gavosi per tirštas, įpilti virinto vandens ir išmaišyti.
6. Laikyti šaldytuve.
Šis majonezas puikiai tinka su salotomis, mišrainėmis, arba gali būti tiesiog kaip padažas su bet kokiomis daržovėmis. Jeigu norite, galite įdėti žalumynų, tada jūsų majonezas bus žalsvas ir dar gardesnis.
Šaltinis blogas “Skonis čia ir dabar” ir pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”