Apelsinų
Kcal – 213
Apelsinų- kario padažas – sudėtinės dalys:

200 g. (apie 1,5 stiklinės) šalto spaudimo riešutų aliejaus (žemės, lazdyno ir pan.)
130 g. šviežiai spaustų apelsinų sulčių
1 apelsino žievelės oranžinė dalis
30 g. šalotinio svogūno (1 vidutinis)
20 g. (apie 2 a.š.) aštrių garstyčių
½ a.š. kario miltelių
½ a.š. druskos
20 g. (2 v.š.) vaisių acto (obuolių, persikų ar pan.
Apelsinų – kario padažo pagaminimo žingsniai:
Viską sudedame į plaktuvą išskyrus aliejų.
Suplakame iki vientisos konsistencijos
Palengva plakant supilame aliejų.
Išeiga apie 300 ml.
Padažą galima laikyti šaldytuve sandariai uždaromuose stikliniuose indeliuose iki 2 savaičių
Skanaus