Aštuonkojis – kaip skaniai išvirti?
1 kg aštuonkojis
„Skaniam vandeniui“:
Lauro lapas, juodi pipirai žirniukais, česnakas, salieras, morka, svogūnas, petražolių ir krapų kotai, druska pagal skonį

Aštuonkojis – gaminimo žingsniai:
1. Aštuonkojį labai svarbu teisingai išvirti. 1 kilogramą aštuonkojo verdame apie 40-45 min. „skaniame vandenyje“, t.y. vandenyje su prieskoniais, tada išjungiame puodą ir, nenupylę vandens, paliekame aštuonkojį vėsti 2-3 valandas.
2. Išvirus aštuonkojį:
a) galime valgyti iš karto su mėgstamomis salotomis;
b) galime aštuonkojį šiek tiek pagrilinti ar paskrudinti keptuvėje.
Skanu su „degintu“ paprika kremu, naminiu majonezu ar su artišokais.

Žuvies parduotuvių tinklo „Šiaurės jūra“ receptai