Porcijų kiekis: 1, kcal 217,3
Avinžirnių ir alyvuogių užtepėlė  – sudėtinės dalys:
40 g avinžirnių
15 g juodų alyvuogių. Geriau imti su kauliukais ir išmėsinėti, nes su kauliukais būna daug sodresnio skonio, bet tiks ir be kauliukų.
5 g riekelė citrinos. Jei mėgstate rūgščiau, galima ir daugiau įdėti
50 g pomidoro
3 g česnako
1 g Druska
0,2 g Pipirai
Mėgstami prieskoniai
Šiek tiek vandens, kuriame virė avinžirniai, masei praskiesti
Avinžirnių ir alyvuogių užtepėlė – gaminimo žingsniai:
1. Išbrinkiname ir išverdame avinžirnius.
2. Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
3. Jei alyvuogės su kauliukais, išimame kauliukus.
4. Sudedame į indą avinžirnius, alyvuoges, smulkintus pomidorus, įspaudžiame česnaką ir skiltelę citrinos, suberiame prieskonius.
5. Viską sutriname smulkintuvui iki vientisos tirštos masės.
6. Įpilame šiek tiek vandens, kad užtepėlė nebūtų per tiršta.
7. Pripjaustome lazdelėmis paprikų, agurkų, pomidorų (tiks ir skiltelėmis), morkų, kalafijorų ir bet kokių kitų daržovių, kurias mėgstate.
8. Mirkome į užtepėlę ir valgome.
Recepto autorė – programos dalyvė Aurelija