Avinžirniai ilgam suteikia sotumo dėl juose esančių baltymų (8,9 g) ir skaidulinių medžiagų, jų net 7,7 g. tuo pačiu, pakrauna energijos, nes turi sudėtinių angliavandenių.
Avinžirnių ir alyvuogių užtepėlė su pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 day
Gaminimas 30 min.
Iš viso 1 day 30 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 103 kcal

Ingredientai
  

  • 50 g pomidorų
  • 40 g avinžirnių
  • 15 g alyvuogių. Geriau rinktis su kauliukais ir išmėsinėti, nes su kauliukais būna sodresnio skonio, bet tiks ir be kauliukų.
  • 10 g citrinos sulčių
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį išbrinkiname ir išverdame avinžirnius.
  • Pomidorus supjaustome skiltelėmis.
  • Jei alyvuogės su kauliukais, išimame kauliukus.
  • Sudedame į indą avinžirnius, alyvuoges, smulkintus pomidorus, įspaudžiame česnaką ir citrinos sulčių, suberiame prieskonius.
  • Viską sutriname smulkintuvui iki vientisos tirštos masės.
  • Įpilame šiek tiek vandens, kad užtepėlė nebūtų per tiršta.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 103kcal (5%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 4gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 0.4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 279mgKalis: 265mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 488µg (61%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 39mg (5%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 85mg (12%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Diabetui, Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Recepto autorė Aurelija, nuotraukos autorė Julija Ivanauskiene
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!