Ankštiniai, daržovės ir kruopos puikus derinys! Siūlome išmėginti šį lengvą, bet labai skanų ir maistingą receptą.
Avinžirniai su bolivine balanda, pomidorais ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g pomidorų
- 40 g bolivinės balandos
- 20 g avinžirnių virtų
- 20 g svogūno
- 1 saulėje džiovinto pomidoro
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas bolivines balandas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Pomidorą supjaustome kubeliais
- Susmulkiname svogūną.
- Paruoštas bolivines balandas sumaišome su avinžirniais, pomidorais ir svogūnais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 204kcal (10%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 51mgKalis: 525mg (26%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 529µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 244mg (35%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė Natalija Masevičienė