Ankštiniai, daržovės ir kruopos puikus derinys! Siūlome išmėginti šį lengvą, bet labai skanų ir maistingą receptą.
Avinžirniai su bolivine balanda, pomidorais ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 12 val. 10 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 204 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g pomidorų
  • 40 g bolivinės balandos
  • 20 g avinžirnių   virtų
  • 20 g svogūno
  • 1 saulėje džiovinto pomidoro
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Per naktį mirkytas bolivines balandas gerai perplauname.
  • Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
  • Pomidorą supjaustome kubeliais
  • Susmulkiname svogūną.
  • Paruoštas bolivines balandas sumaišome su avinžirniais, pomidorais ir svogūnais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 204kcal (10%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 51mgKalis: 525mg (26%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 529µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 42mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 122µg (61%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 244mg (35%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pietums, Vakarienei
Dieta: Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Natalija Masevičienė
2.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!