
Labai skanus ir sotus patiekalas. Verta paragauti, norėsite gaminti dar ne kartą.
Avinžirniai su brokoliais ir svogūnu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 80 g brokolio
- 30 g avinžirnių
- 20 g svogūno
- 6 g lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
- persilado prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Išverdame per naktį (ar ilgiau) mirkytus avinžirnius (apie 15 min).
- Svogūną pakepiname ant lydyto sviesto, brokolį susmulkiname žiedynais ir nuplikome karštu vandeniu.
- Viską pagardiname prieskoniais ir išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 108kcal (5%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 193mgKalis: 296mg (15%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 648µg (81%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 73mg (91%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 81µg (108%)Kalcis: 48mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 58µg (29%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 77mg (11%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė