Avinžirniuose gausu maistinių skaidulų (100 g virtų avinžirnių yra net 30% rekomenduojamos paros normos). Daugumos žmonių mityboje vis dar trūksta maistinių skaidulų, dėl to jie susiduria su įvairiomis virškinimo problemomis ir sunkumais. Skaidulos lengvina virškinimą, padėdamos greičiau pernešti maistą per virškinamąjį traktą.
Avinžirnių miltų lietiniai su morkų įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 1 hour 25 min.
Iš viso 1 hour 40 min.
Kategorija Blynai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 406 kcal

Ingredientai
  

  • 300 ml vandens
  • 150 g avinžirnių miltų
  • saujos kalendros, tinka ir kiti mėgstami žalumynai
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 2 morkų
  • 0,5 poro
  • 5 pievagrybių
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lietiniams skirtus produktus sumaišome kartu ir leidžiame masei pastovėti 30-60 minučių.
  • Kepame lietinius ant mažos ugnies su alyvuogių aliejumi.
  • Įdarui susmulkiname daržoves ir pievagrybius.
  • Visas daržoves patroškiname bei pagardiname druska ir pipirais.
  • Paruoštą įdarą dedame ant lietinių ir susukame tik iškepus lietiniui, jeigu tai darysite po to – blynas sutrūks, nes šie miltai nėra tokie elastingi, kaip paprasti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 406kcal (20%)Angliavandeniai: 55gBaltymai: 19gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 6gNatris: 125mgKalis: 1036mg (52%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 10728µg (1341%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 36µg (48%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 363µg (182%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 145mg (39%)Fosforas: 312mg (45%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
4.1 9 votes
Patiko? Įvertinkite!