Pietums arba vakarienei. Itin paprasta ir greita, bet labai skanu. Šiomis salotomis neapsunkinsite skrandžio.
Avinžirnių salotos su agurkais ir pomidorais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 1 d
Gaminimas 15 min.
Iš viso 1 d 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 181 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g agurko
  • 200 g pomidoro
  • 60 g avinžirnių
  • 50 g saliero stiebo
  • salotų lapų
  • 1 a. š. moliūgų aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • 12-24 val. brinkintus avinžirnius uždedame virti – neperverdame, jie turi likti kramtomi.
  • Kol verda avinžirniai, supjaustome agurką, pomidorą, salierą ir salotų lapus.
  • Apšlakstome aliejumi ir pabarstome prieskoniais.
  • Išvirtus avinžirnius trumpai be riebalų pakepiname keptuvėje.
  • Avinžirnius uždedame ant paruoštų salotų. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 181kcal (9%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 10gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 104mgKalis: 1261mg (63%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 9438µg (1180%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 39mg (49%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 134µg (179%)Kalcis: 125mg (16%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 295µg (148%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 228mg (33%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!