Blynai gausis nerealiai skanūs. Puikiai tinka mūsų siūlomas pievagrybių ir svogūnų padažas, tačiau galite gardinti ir kitaip.
Avižiniai blynai su sūriu ir kiaušiniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
51 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 257 kcal

Ingredientai
  

Blynams

  • 3 kiaušinių
  • 100 g avižinių miltų pilno grūdo
  • 1 saujos špinatų
  • kietojo sūrio tarkuoto
  • 1 v. š. lydyto sviesto
  • vandens šiek tiek
  • druskos pagal skonį

Grybų padažui

  • kokosų pieno pagal skonį
  • pievagrybių pagal skonį
  • svogūnų pagal skonį
  • persilado prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kiaušinius ir špinatus sumalame smulkintuvu (blenderiu).
  • Su jais sumaišome kitus blynams skirtus produktus, išskyrus sūrį.
  • Iškepus blynus suvyniojame į vidų įdėdami sūrio.
  • Užpilame grybų padažu.

Padažo gaminimas:

  • Pievagrybius pakepiname su svogūnais.
  • Pagardiname persilado prieskoniais.
  • Užpilame kokosų pienu.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 257kcal (13%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 9gRiebalai: 18gSočiosios riebalų rūgštys: 12gTransriebalai: 1gCholesterolis: 109mgNatris: 119mgKalis: 331mg (17%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 815µg (102%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 43µg (22%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 230mg (33%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
4 3 votes
Patiko? Įvertinkite!