Avižiniai sausainiai su razinomis ir saulėgrąžų sėklomis

Labai skanūs avižiniai sausainiai, galima dėti pačius įvairius priedus: moliūgų sėklas, riešutus. Šeimai gaminau iš didesnio kiekio, rašo nuotraukos autorė Dalia MatJod. Skanaus linki recepto autorė – Žana K.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Desertai
Išeiga 1
Kalorijos 584.5 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g pilno grūdo avižinių dribsniai
  • 15 g sviestas
  • 15 g saulėgrąžų sėklos
  • 12 g sezamo sėklos arba skaldyti riešutai
  • 5 g razinos (nebūtina)
  • 35 g kiaušinis
  • 5 g cukraus arba agavų sirupo

Paruošimas
 

  • Puode ištirpiname sviestą, suberiame avižinius dribsnius ir maišydami pakaitiname kelias minutes.
  • Į puodą suberiame saulėgrąžas, sezamo sėklas, razinas.
  • Dubenyje kiaušinį išplakame su cukrumi.
  • Plaktą kiaušinį sumaišome su dribsnių ir sėklų mišiniu bei paliekame pastovėti apie 10 min.
  • Suformuojame iš gautos masės sausainius ir dedame ant sviestiniu popieriumi iškloto kepimo indo.
  • Kepame orkaitėje 175 C temperatūroje apie 15 min.

Maistinė vertė

Kalorijos: 584.5kcal
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Desertai
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!