Šiek tiek kitoks, negu esame pratę desertas. Ne saldus, ne šokoladinis ir be kondensuoto pieno tinginys. Jam reikia tik 4 produktų. Bet nepamirškime, kad desertu būtina mėgautis, tuomet pakanka ir mažo gabalėlio
Avižinių dribsnių ir riešutų tinginys be kondensuoto pieno recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
46 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 val. 15 min.
Iš viso 5 val. 25 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 18 porcijos
Porcijoje 164 kcal

Ingredientai
  

  • 400 ml kokosų pieno
  • 220 g avižinių dribsnių
  • 190 g juodojo šokolado ne mažiau 70 %
  • saujos lazdyno riešutų, galite keisti kitais mėgstamais

Paruošimas
 

  • Pašildome kokosų pieną puode. Sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir leidžiame jam ištirpti kokosų piene.
  • Kokosinį šokoladą supilame ant avižinių dribsnių ir gerai išmaišome.
  • Ant sausos keptuvės pakepiname nuvalytus lazdyno riešutus ir sudedame į paruoštą masę. Viską gerai permaišome.
  • Jeigu norite formuoti dešros pavidalo tinginį,leidžiame masei atvėsti. Kitu atveju gautą masę supilame į nelimpančią skardą ir dedame į šaldytuvą 5 valandom arba iki kitos dienos.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 164kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 3gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 6mgKalis: 180mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 109mg (16%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šaldytuve
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
4.4 9 votes
Patiko? Įvertinkite!