Šiek tiek kitoks, negu esame pratę desertas. Ne saldus, ne šokoladinis ir be kondensuoto pieno tinginys. Jam reikia tik 4 produktų. Bet nepamirškime, kad desertu būtina mėgautis, tuomet pakanka ir mažo gabalėlio
Avižinių dribsnių ir riešutų tinginys be kondensuoto pieno
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 400 ml kokosų pieno
- 220 g avižinių dribsnių
- 190 g juodojo šokolado ne mažiau 70 %
- saujos lazdyno riešutų, galite keisti kitais mėgstamais
Paruošimas
- Pašildome kokosų pieną puode. Sudedame smulkiai sulaužytą šokoladą ir leidžiame jam ištirpti kokosų piene.
- Kokosinį šokoladą supilame ant avižinių dribsnių ir gerai išmaišome.
- Ant sausos keptuvės pakepiname nuvalytus lazdyno riešutus ir sudedame į paruoštą masę. Viską gerai permaišome.
- Jeigu norite formuoti dešros pavidalo tinginį,leidžiame masei atvėsti. Kitu atveju gautą masę supilame į nelimpančią skardą ir dedame į šaldytuvą 5 valandom arba iki kitos dienos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 164kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 3gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 6mgKalis: 180mg (9%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 20mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 54mg (14%)Fosforas: 109mg (16%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė
„Naujadaras” tinginys. Ne visiems patiks, ypač tiems, kurie nėra pagyvenę be pridėtinio cukraus, greičiausiai neįvertins.
Man kai esu naujų receptų be pridėtinio cukraus propaguotoja, man tai nauja, bet tuo pačiu kartu, pirmas įspūdis geras, 5 balų sistemoje 5 neduočiau, bet tvirtą 4 tikrai…man norėtųsi „paslėpti” dribsnių poskonį…kitą kartą gal pabandysiu juos paskrudinti šiek tiek…