Šios bandelės skanios ką tik iš orkaitės, tačiau puikios ir kitą dieną. Labai patiks vaikams.
Avižinių dribsnių ir varškės bandelės recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 val.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 16 porcijos
Porcijoje 196 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g varškės 9 proc. riebumo
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 3 kiaušinių
  • 1 žiupsn. druskos
  • riešutų pagal skonį, arba džiovintų vaisių, kmynų

Paruošimas
 

  • Varškę sutriname trintuvu (blenderiu), kad neliktų gabalėlių.
  • Sumaišome su avižiniais dribsniais.
  • Po vieną mušame kiaušinius ir gerai išmaišome.
  • Įberiame druskos, gardiname pasirinktais priedais.
  • Formuojame nedideles bandeles.
  • Bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir pašauname kepti į iki 180 laipsnių C įkaitintą orkaitę.
  • Kepame apie 40 minučių.

Pastaba

Atvėsusias bandeles įdėkite į popierinį maišelį ir laikykite šaldytuve – tiks ir sekančios dienos pusryčiams.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 196kcal (10%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 11gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gTransriebalai: 1gCholesterolis: 64mgNatris: 217mgKalis: 70mg (4%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 45µg (6%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 236mg (30%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 9µg (5%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 82mg (12%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!