Linų sėmenyse nuo keliasdešimt iki šimtų kartųyra daugiau polifenolių lignanų nei įprastai jų būna vaisiuose! Lignanai yrajunginiai, randami augaliniame maiste, pavyzdžiui, grūduose, riešutuose,sėklose ir daržovėse.
Avižinių dribsnių, įvairių sėklų ir džiovintų vaisių desertas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g avižinių dribsnių
- 200 g migdolų
- 200 g džiovintų abrikosų
- 100 g moliūgų sėklų
- 100 g linų sėmenų
- 100 g saulėgrąžų
- 100 g sezamo sėklų
- 100 g razinų
- 50 ml vandens
- 50 g klevų sirupo
Paruošimas
- Avižinius dribsnius, migdolus , moliūgo sėklas, saulėgrąžas sudedame ant kepimo popieriaus ir dedame į 180°C orkaitę 10min.
- Tuo metu į smulkintuvą sudedame abrikosus, vandenį ir klevų sirupą- triname, kol viskas tampa vientisa mase.
- Į gautą masę sudedame razinas, linų semenis, sezamo sėklas, pakepintus migdolus, avižas, moliūgo sėklas, saulėgrąžas ir viską gerai išmaišome.
- Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome gautą masę.
- Kepame apie 20min 180°C orkaitėje.
- Iškepus paliekame atvėsti ir tuomet supjaustome norimais gabaliukais.Skanau!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 182kcal (9%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 6gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 5gTransriebalai: 1gNatris: 4mgKalis: 265mg (13%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 260µg (33%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 78mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 23µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 91mg (24%)Fosforas: 182mg (26%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Simona Bihal
Labai skanu! Tik kepti gal rekomenduočiau trumpiau, nes man šiek tiek per daug apkepė jau per 15 min. (tikėtina, kad galėjo taip būti dėl orkaitės ypatumų).
dėkui už komentarą